maandag 6 juli 2009

Dag 3: Monterey Bay - Highway 1


Op zondag vertrokken we heel vroeg uit San Francisco. We pikten onze huurauto op aan de luchthaven. Na een testritje in de garage vertrokken we richting Monterey.


In Monterey deden we eerst de 17 mile drive. Deze weg slingerde langs de kust en bevat 21 vista points (uitzichtpunten). We stopten langs enkele van deze punten. We zagen onder andere Bird Rock en Lone Cypress.

Dit ritje was meer dan de moeite.

Daarna reden we naar de pier van Monterey waar we inscheepten op een whale watching. Met de Pacific Explorer vaarden we 10 mijl in de oceaan op zoek naar zeezoogdieren.

We vaarden eerst langs een heleboel zeehonden die lagen te rusten op een rots voor de kustlijn, net buiten de haven. Er lag ook een dikke zeeleeuw te genieten van het zonnetje.

Daarna was het speuren naar dolfijnen en walvissen. Na een uurtje spotten we de eerste dolfijnen. We zagen verschillende groepen (2 soorten dolfijnen). Ze waren heel speels en doken in en uit het water dat het een lieve lust was.

Walvissen hebben we helaas niet gezien... Hiervoor moet je blijkbaar geluk hebben. Toch zijn we tevreden over onze tocht, want het was een unieke ervaring om die zeehonden en dolfijnen zo dicht bij de boot te kunnen zien.

Na de boottocht reden we verder richting Highway 1. We reden deze snelweg helemaal af, van Monterey tot San Luis Obispo. Deze slingerende kustweg bood ons prachtige panoramische uitzichten over de oceaan. Deze rit was echt indrukwekkend. We deden ongeveer 4 uur over deze ongeveer 200 km lange weg.
Na deze rit moesten we nog een 133 mijl afleggen. Dit was een zware rit, want we waren vermoeid na zo'n drukke dag. In Santa Barbara stonden we dan ook nog eens in de file... Rond 22.00 's avonds kwamen we eindelijk aan in ons (super-de-luxe) motel. Mmm, wat kan een bedje toch deugd doen...
Voor meer foto's: zie link rechts.

4 opmerkingen:

  1. nog even voor het slapengaan, kijken of er nieuws is uit Amerika. En ja...nu nog de foto's bekijken en dan ook het bed in. Jeroen, Cavendish heeft al de 2de en de 3de rit gewonnen...'t zal wel géén nieuws zijn, was vergeten dat jullie de computer bijhadden.
    Nog 2 dagen en dan heb je ook een nieuwe voordeur hé, Jeroen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. man, man, prachtige reis die jullie daar maken! Ik volg het hier dagelijks! Even een update ivm Ruben (want dat is niet via de computer te volgen): hij weegt al 6,290kg en meet al 63cm! Voor het gewicht zit hij bij de middenmoot, maar wat zijn lengte betreft zit hij op de 80percentiel (20% groter, 80% kleiner). Geniet ervan!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Geniet van de zon in Los Angeles(gezien op TV)..hier is het weer wisselvallig. En wie kan zeggen dat hij/zij in Los Angeles was op het moment van de begrafenis van M. Jackson. Terug van het 'etentje' in St. Nicolas, amai dat was me het een en ander.
    Evelyne, het is altijd een plezier om je reisverslag te lezen...we kijken al uit naar het volgende.
    Tot morgen

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Helaba,

    leuk om jullie verslagjes te lezen! De foto's zijn ook schitterend. Blijf ervan genieten, wij doen dat hier ook!

    Dada,
    Bert, Inge, Tsige

    PS Jeroen nog een (te late) gelukkige verjaardag hé!

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bijdragers