maandag 13 juli 2009

Dag 10: Joshua Tree National Park

Na 3 dagen San Diego trokken we vanaf vandaag de baan op en gaan we enkele nationale parken bezoeken.

Eerst even de auto oppikken aan de luchthaven en de nodige formaliteiten vervullen. Men probeert je altijd om een upgrade of een extra verzekering aan te smeren. Zowel Jeroen als mezelf mogen rijden met de auto want Californië is één van de weinige staten waar je hier geen extra fee moet voor betalen.

Onze eerste stop was de Walmart om wat inkopen te doen. Opvallend is dat veel supermarkten geen verse groenten en fruit mogen verkopen. Hiervoor moet je in een meer gespecialiseerde supermarkt zijn. Fruit is hier verschrikkelijk duur. We zagen vandaag een reclame langs de weg waarop stond dat je 8 sinaasappels voor $3 kon kopen, een blok verder zagen we een reclame voor een grote slice pizza en drank aan $1,99...

Daarna trokken we naar Joshua Tree National Park. Dit park bestaat uit 2 delen: de Mojavewoestijn en de Coloradowoestijn. In de Mojavewoestijn vind je de zogenaamde Joshua Trees. In dit park is het landschap heel dor. Het was er ook verschrikkelijk heet. Als je even uit de wagen stapt is het vijf minuten later in de wagen al precies een oven... Zonder airco red je het hier echt niet. Aan de ingang van het park lazen we dat de temperatuurverwachting voor vandaag tussen 105 en 115°F was. Dat is omgerekend zo'n 41-46°C.
Na ons bezoek reden we richting Blythe, waar ons motel (met zwembad) ligt.

Morgen staat een verbindingsrit op het programma. We rijden via Phoenix naar Flagstaff want overmorgen bezoeken we de Grand Canyon!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bijdragers