zaterdag 11 juli 2009

Dag 8: SeaWorld



Op deze zonnige dag trokken we naar SeaWorld. Dit is iets waar Evelyne hééééééél hard naar uitkeek.

Jeroen regelde stiekem een Dolphin Interactive Program. Dit betekent dat we in het water konden samen met de dolfijnen, ze konden aaien, opdrachtjes geven en eten geven. Dit was echt een onvergetelijke ervaring en een fantastische verrassing.

Na dit uurtje trokken we naar de orkashow van Shamu. Deze orka zorgde samen met zijn vier vriendjes voor een halfuur durend spektakel. De show was adembenemend mooi. Foto's van deze show vind je via de gewone fotolink. Een video van een stuk van het slotspektakel vind je hier:


http://www.youtube.com/watch?v=XSOddtFivro




Rond de middag volgde de tweede verrassing. Jeroen zorgde ervoor dat we achter de schermen van het pinguïnverblijf een kijkje konden nemen met een gids. We kregen ook de kans om een macaronipinguïn te aaien. We mochten zelfs in het verblijf van de pinguïns, waar het serieus koud was. We zagen ook een babypinguïn van 40 dagen oud. Deze mochten we helaas niet aaien. In SeaWorld heeft iemand de fulltime taak om de pinguïnkuikens te aaien en op die manier te laten wennen aan mensen. Die persoon mag de pinguïns zelfs overal in Amerika meenemen, zo waren enkele kuikens te gast in de laatavondshow van Jay Leno.


Na deze rondleiding deden we nog enkele shows: die van de zeeleeuwen en van de dolfijnen. De show van de zeeleeuwen was bijzonder amusant. De show van de dolfijnen was spectaculair. We rondden ons bezoekje aan SeaWorld af door de ijsberen, walrussen en haaien nog even goeiedag te zeggen.


Deze dag was echt onvergetelijk!

3 opmerkingen:

  1. Tibe vond het heel fijn te kijken naar de foto's met de pinguïns. (Het is zijn lievelingsdier). Hij vroeg zich af of jullie thuis een pinguïn hadden.
    :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waw, zo tof dat jullie bij de dolfijnen in het water geweest zijn. Ik zie hier groen van de jaloezie ;-), haha

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Carol en moeke11 juli 2009 om 21:36

    Moest efkens checken van moeke hoe het met jullie ging, maar beter kan niet zeker hé?! Zij zitten nu in Cluse, zonder internetverbinding, dus kon ze helaas haar favoriete site niet checken maar ik vat het wel samen voor hen! Hadden geen file gehad en waren al volop aan het genieten van de Franse omgeving. Hier in België regent het volop, 't is echt triestig. Hopelijk hebben we in Friesland wat mooi weer volgende week!

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bijdragers