zaterdag 25 juli 2009

Dag 20 & 21: Las Vegas

We hebben er net een tweedaagse Las Vegas opzitten. Het was een leuke ervaring, maar meer dan dat ook niet.

Op woensdag reden we van ons motel in Boulder City naar het grote, decadente Las Vegas. We logeerden er in Circus Circus, een 3700 kamers tellend hotel gelegen op de Las Vegas Boulevard beter gekend als 'the strip'.

We verkenden eerst ons hotel en waren daar toch ruim een halve dag mee zoet. Ons hotel telde naast een gigantisch casino ook meerdere winkelstraatjes, een circusruimte, enkele kermisachtige kraampjes, verschillende restaurants en een heus indoor pretpark 'the adventure dome'.

In deze adventure dome bevinden zich een 25tal attracties waaronder een indoor splash en een gigantische rollercoaster. De dome is een hele grote koepel, gebouwd uit roze getint glas.


Daarna gingen we op zoek naar onze kamer (kamer nummer 19825), gelegen op de negentiende verdieping. We kregen een luxueuze kamer en dat voor een klein prijsje. Leuk meegenomen ;-)

De volgende dag gingen we naar 'de strip'. Omdat de hitte echt niet te doen was (het was 's middags zo'n 40°C) namen we de shuttlebus. Gelukkig is er werkelijk overal airco aanwezig zodat je toch nog een beetje kan genieten van je uitstapjes.

Op de strip deden we wat aan sightseeing. We waren onder de indruk van de vele grandioze hotels. Je kan ook in alle hotels binnen gaan, er is overal wat te beleven. Het mooist vonden we de fonteinen bij het Bellagio en de Canals in het Venetian. 's Avonds wordt alles nog wat sfeervoller dankzij de duizenden lichtjes...
Vegas was leuk, maar we hadden het er na onze tweedaagse ook echt wel gezien. Alles is er super commercieel. Je wordt voortdurend aangesproken op straat met kaartjes voor gratis drank in nightclubs, telefoonnummers van prostituees, ... Het is er ook enorm druk en voortdurend moet je uitwijken voor fotograferende mensen ;-)

3 opmerkingen:

  1. mooie foto's en boeiende reportages van de reis, alle dagen verlang ik ernaar om ze te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. en ik sluit me aan bij Laurette. Je zou er zelfs vroeger voor op staan.
    Ik mail jullie nog een recente foto van Ruben

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Echt een toffe blog die jullie houden! Het is al even geleden dat ik in Vegas was, maar ik herinner mij eigenlijk vooral het vreemde gevoel als ik de stad overdag zag vanuit de hotelkamer, zonder de betoverende lichtjes en animatie van de avond zag het er uit als een pretpark, toch wel een desillusie vond ik.
    Veel plezier nog tijdens jullie laatste dagen rondreis!!

    groetjes,
    Laurence

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bijdragers