maandag 20 juli 2009

Dag 16 & 17: Arches & Capitol Reef

Inca Inn, niet direct een naam die je zou verwachten voor een motel uitgebaat door Zwitsers in Moab, was een leuke plaats om te verblijven. Voor het eerst in weken kregen we vers zelfgemaakt brood. Voeg daar nog eens wat fruit bij en we waren in de zevende ontbijthemel.

Die dag stond er niet zoveel op het programma. Gelukkig maar, want het was (opnieuw) drukkend warm. We trokken naar Arches National Park, een park waar je indrukwekkende rotsbogen kan zien. Na een tocht van zo'n 20 mijl naar het uiterste einde van het park begonnen we eerst met de picknick. We zaten aan een tafeltje met enkele Belgen die onze trip in omgekeerde richting maakten. Altijd handig om ervaringen uit te wisselen!

In de namiddag maakten we een tocht met onze auto door het park en stopten we voor enkele korte wandelingetjes. Toen we na één van die wandelingen terug in onze auto stapten, gaf de thermometer maar liefst 53°C aan... Genoeg voor ons om enkele langere wandelingen links te laten liggen, het was niet doenbaar in deze hitte.

Na Arches trokken we naar Richfield, zo'n 170 mijl verder. Op onze tocht lag een strook van 100 mijl autostrade zonder enig huis, tankstation of service area!

De volgende dag zoefden we met onze auto naar Capitol Reef. Het was een park die minder indruk op ons maakte. Misschien was het gewoon omdat we al zoveel imponerende rotswanden zagen, maar de 16 kilometer-lange scenic drive stelde ons wat teleur. Wat wel heel mooi was, waren de rotstekeningen die zo'n 1000 jaar geleden achtergelaten werden door indianen (zie foto's). Toen we vertrokken uit het park barstte er een onweer los, voor de eerste keer wat afkoeling!

Deze avond blijven we slapen in Richfield, morgen staat Bryce Canyon op ons programma.

1 opmerking:

  1. Wat een adembenemende mooie dingen hebben jullie al gezien en het is nog verre van gedaan hé (gelukkig voor jullie!)We kijken benieuwd uit naar het vervolg...Hier geen te best weer, gisteren hagel gehad...Ja, typisch Belgisch zomertje(alweer)Veel reisgenot nog...

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bijdragers