woensdag 8 juli 2009

Dag 5: Universal Studios

Vandaag bezochten we de Universal Studios. Dit attractiepark ligt nabij de filmstudio's van Universal. Het park ligt in Universal City.



We namen de metro naar het park en kwamen er rond openingstijd aan. Eerst even bij de kassa langs om tickets te kopen. We moesten er onze rechterwijsvinger laten inscannen...



Na de opening repten we ons naar de Studio Tour.

Deze tour van 45 minuten bracht ons langs verschillende filmsets en decors. De tour was echt indrukwekkend!



Hier zie je een set met crashende auto's.











Meer foto's hiervan zijn te zien via de link in de rechterkolom.



Na de tour gingen we naar het lowerlot. Dit park bestaat uit 2 delen: upperlot en lowerlot. Het lowerlot is te bereiken via 4 roltrappen.


In het lowerlot bezochten we enkele leuke attracties: Jurassic Park: the Ride en en The Mummy. Van de eerste attractie werden we drijfnat (welkom als het meer dan 30°C is) en van de tweede attractie werden we stevig door elkaar geschud! Deze attracties waren echt heel leuk.


We gingen er ook naar 2 shows. De eerste, Backdraft, toonde ons hoe ze vuur en explosies creeëren en filmen. De tweede show ging over special effects. Voor deze laatste show hadden ze enkele vrijwilligers uit het publiek nodig. Die moesten eerst een verklaring ondertekenen voor ze vrijwilliger mochten zijn...


Daarna ging het richting upperlot. We aten een lekkere pizza en dronken gretig van de waterfonteintjes die overal in het park verspreid staan.


In het upperlot was het vooral genieten van de Simpsons 4D ride en van de Animal Actors show. Terminator en Shrek vonden we minder.


Vandaag genoten we van een leuke en ontspannende dag. We merkten trouwens niet zoveel van de Michael Jackson hysterie, ondanks dat hij vandaag begraven werd.


Morgen gaan we Santa Monica, Venice Beach en Hollywood verkennen.

5 opmerkingen:

  1. Jeroen, het is nu woensdag 9.47u in België, bij jullie dus ook woensdag 8 juli .
    Pa en ik wensen je een héél gelukkige verjaardag toe. Veel liefde, geluk, plezier in dit levensjaar, samen met Evelyne.
    Evelyne wil je voor ons de extra kussen geven?
    En je mag hem in onze naam trakteren met een colaatje...wij zullen vanavond wel toasten met een wijntje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Universal Studies ziet er echt de max uit. Ik moet dringend ook eens naar Amerika. Nu nog m'n ventje overtuigen :-)
    groetjes Isolde

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nen dikken dikken dikken proficiat met je verjaardag! Wat een locatie om dat te vieren! En dan nog een nieuwe voordeur; dat maakt het helemaal speciaal! We genieten hier van de reisverslagen en de foto's, dus zeker verder blijven doen! Blij dat jullie niets gemerkt hebben van de Michael Jackson histerie want daar vreesde ik wel een beetje voor ... groetjes, Carol & Peter

    BeantwoordenVerwijderen
  4. hysterie met een 'y' dus ... hihi

    BeantwoordenVerwijderen
  5. wens Jeroen een gelukkige verjaardag van ons allen, ik ben een beetje jaloers van de prachtige beelden en verslag, we genieten ervan

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bijdragers