woensdag 22 juli 2009

Dag 18 & 19: Van Bryce Canyon naar Las Vegas

We zijn nu net over de helft van onze reis. Afgelopen dagen bezochten we nog enkele natuurparken voor we ons aan de decadentie overleveren van Las Vegas.

We waren door Belgen gewaarschuwd dat we Bryce Canyon misschien niet volledig konden doen. Een bosbrand verhinderde de toegang tot een deel van het park. Gelukkig voor ons regende het, zodat we ongestoord het volledige park konden bezoeken. We zagen wel veel brandweerlieden die nog druk in de weer waren om de nasmeulende bomen te controleren en enkele gebieden gecontroleerd te laten afbranden.

Bryce Canyon is een uitgestrekt park, waarbij je vanop de top in de canyon kijkt. Het staat er vol met hoodoos (smalle rotspilaren). We reden eerst naar het einde van het park om vanaf daar terug te rijden naar de uitgang en ondertussen alle belangrijke viewpoints te kunnen zien. Hoewel de regen ons wat hielp (en ook zorgde voor een lagere temperatuur), konden we door de slagregen en bliksem geen lange wandelingen doen. Enkele van de mooiste punten in dit park waren Bryce Point, Sunset en Inspiration Point. Zeker een van de mooiste parken die we bezocht hebben!

De volgende dag bezochten we Zion National Park. Mooi park, maar opnieuw héél regenachtig om te bezoeken... De dag zelf hadden we nog een drukke autorit voor de boeg, dus was het vlug weer de auto in, op weg naar Las Vegas. We reden van het ene uiterste naar het andere: van een koel, fris Belgisch zomerweertje naar het bloedhete Las Vegas (temperaturen van meer dan 38 graden).

In Las Vegas bezochten we eerst de Hoover Dam. Een mooi staaltje van techniek, maar vooral een mooi staaltje van Amerikaanse commercie. Overgecommercialiseerd, waren we vlug weg.

We slapen nu in een motel op een 10-tal kilometer van Las Vegas, klaar om Sin City te bezoeken. In ons motel bevindt er zich nu al een gokhal die 24 uur per dag open is, een restaurant waar je steaks kan eten voor 5 dollar (minder dan 4 euro). Alles is hier supergoedkoop, allemaal om je te lokken naar de casino's hier.

3 opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bijdragers