dinsdag 28 juli 2009

Dag 25: Yosemite National Park

Last but not least: Yosemite National Park. Niet uit te spreken zoals je het verwacht, maar wel als: Djossèmietie. Dit nationaal park is een van de oudste nationale parken in de Verenigde Staten en zeker een van de mooiste die we op deze reis gezien hebben.


Na een toch van zo'n 80 mijl vanuit Merced, even onderbroken door een wegomlegging wegens een aardverschuiving, hielden we ons aan een bezoekje van het centrale gedeelte van dit meer dan 3000 km² grote park (= grootte van West-Vlaanderen), de Yosemite Valley. Deze vallei bevat zowat alles wat je in een nationaal park kan verwachten: beren (opnieuw), grote watervallen, grote massieve rotsblokken, een onstuimige rivier, prachtige viewpoints, een uitstekend visitor center, een goed uitgekiend transportsysteem en luidruchtige hollanders...


Jammer genoeg, in tegenstelling tot wat we verwachtten, was de hitte ook weeral van de partij: opnieuw 40 graden celsius, de hitte blijft ons achtervolgen.


We besloten om dan maar een filmpje te bekijken van het park (leve de airco in alle gebouwen!) en een korte hike te doen naar de Yosemite Falls, de vijfde grootste watervallen van de wereld met zo'n 800 meter verval. Het wordt een beetje saai om hetzelfde woord weer maar eens te gebruiken, maar toch: indrukwekkend (ondanks de minder brede straal van de waterval door de droogte)!


Daarna namen we nog de tijd om de vallei te verlaten en iets zuidelijker de heuvels in te trekken, op weg naar Glacier Point. Daar had je een adembenemend uitzicht op de groene vallei (zie foto's). Uitgeteld trokken we terug naar Merced, klaar om het vanaf nu zonder natuurgeweld te stellen.

5 opmerkingen:

  1. Ik zie dat het berichtje dat ik gisteren gestuurd had, niet doorgekomen is. Dan maar opnieuw.
    Na 2 dagen, blij dat er weer een verslagje is, je kan maar nooit weten hé. Gisteren jullie kaartje ontvangen van de Grand Canyon. Het gaat vlugger om van de USA een kaartje verstuurd te krijgen dan van het nabijgelegen Frankrijk.En die klakke, Jeroen, mogen we daar een foto in avant premiére van krijgen? Je peter en grootvader achterna???
    Foto's zijn weer adembenemend.
    Pa is een uurtje geleden met de mobielhome vertrokken naar Geel, om met de GOVAKA vrienden te fietsen van Geel naar Namen (waar is de tijd hé, Jeroen). Dan blijft hij in Lichtaart, om met Carol en Ruben een paar dagen erop uit te trekken (Nederland?).Carol wil de mobielhome leren kennen, haar eerste reservatie is binnen...
    En hopelijk wordt het voor jullie wat frisser, nu je weer de volgende dagen de kust zal naderen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De symbolische klak was voor papa, die heeft ie als gepensioneerde nu wel verdiend ;). Ik heb nog nét iets teveel haar om een klak te dragen :p.

    Hier is het nu idd wat frisser, in San Francisco voorspellen ze zelfs maar 16 graden :o.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. nieuws van het thuisfront: papa, Carol en Ruben zitten tot zaterdag op een camping rond Appeldoorn in Nederland, terwijl Moeke overuren aan het presteren is. Onze gepensioneerde heeft nu al tijd tekort.
    Geniet nog verder van jullie laatste dagen sight-seeing in San Francisco..

    BeantwoordenVerwijderen
  4. en goed aangekomen in San Fransisco?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Behalve dat de polsstokken gebroken zijn, ja :). Verslagje komt later wel nog :).

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bijdragers