dinsdag 28 juli 2009

Dag 24: Sequioa National Park

De laatste 2 nationale parken kwamen deze dagen aan de beurt. Maandag bezochten we Sequioa National Park, centraal in Californië gelegen. Na wat bochtenwerk (altijd goed na een stevig ontbijt) kwamen we aan in het park.

Het park staat bekend om zijn gigantische Sequioa's (bomen). Gigantisch betekent echt gigantisch: bomen tot 95 meter hoog, 17 meter diameter en 1500 kubieke meter volume (te vergelijken met een de inhoud van een Olympisch zwembad van 50 meter lang, 1,5 meter diep). De oudste sequoia's in dit park waren al aan het groeien toen Rome nog niet bestond. Indrukwekkend? Zeker!

In het begin van het park kan je enkele omgevallen bomen bekijken. Je kan de wortels van zo'n omgevallen boom zien en er is zelfs 1 auto waar je door de boomstronk kan rijden. Naast die omgevallen bomen is gewoon al door het park rijden speciaal, het is alsof je door een regenwoud rijdt, de ongereptheid druipt er vanaf.

Over de middag kozen we een picknickplekje uit. Hier is het wel oppassen geblazen: overal hangen er waarschuwingen uit voor bruine beren. Het park (en andere grote delen van California) is goedbevolkt van deze zachte, maar best wel gevaarlijke beesten. Daarom moet je je voorzorgen nemen: het eten moet je altijd binnen handbereik houden, het is niet toegelaten om eten achter te laten, indien je afval hebt moet je dit in speciale (beerbestendige) afvalcontainers werpen.

Na de middag was het tijd voor een bezoekje aan de Giant Sherman Tree. Via een trail kon je deze grootste (in volume) boom ter wereld bezoeken. De boom is bovenaan dood, maar groeit onderaan nog altijd met het volume van 1 normale boom per jaar. Met z'n 85 meter groot en 33 meter omtrek is hij niet de hoogste, maar wel de indrukwekkendste boom van dit park.

Daarna was het terug tijd om naar onze volgende slaapplaats te rijden. Onze kilometerteller staat na die dag al boven de 6000 kilometer...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bijdragers