zondag 12 juli 2009

Dag 9: San Diego


Na 8 dagen van vroeg opstaan konden we vandaag eens uitslapen. Uitslapen dat betekent voor ons om 7u30 opstaan.

Na 1 week Amerika kennen we de Amerikaanse gewoontes reeds goed en doen we er vaak goed aan mee. Deze ochtend was het tijd om een écht Amerikaans ontbijt te eten: pancakes (dikke pannenkoeken). Wij hielden het bij 1 à 2 zo'n pannenkoeken, maar sommigen maakten een stapel pannenkoeken tot 5 centimeter hoog. Doe er dan nog een klets maple siroop bij en je hebt zeker je start van de dag niet gemist!

Na het ontbijt trokken we tijd uit om de haven te verkennen. We deden een excursie over de zuidelijke kant van de baai en zagen de tweede grootste militaire haven van de wereld, de grootste langs de Stille Oceaan. In de baai lag er ook een oud vliegdekschip, de USS Midway. We bezochten dit schip en waren onder de indruk van de constructie van dit schip. Een unieke kans om eens te zien hoe zo'n schip in elkaar zit.

Na de middag gingen we nog naar Balboa Park en bezochten we er een Amerikaanse versie van Technopolis. We deden er verschillende experimenten en keken ook naar een IMAX-film over Californië.

Voor het eerst tijdens deze vakantie kwamen we 's avonds vroeg in onze slaapplaats toe, zodat we nog de was en de plas konden doen. Morgen de strijk...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bijdragers