woensdag 15 juli 2009

Dag 11: Blythe - Flagstaff

Vandaag stond er een verbindingsrit op het programma. We vertrokken 's morgens uit het bloedhete Blythe richting Flagstaff. Na een tijdje reden we een nieuwe staat (Arizona) binnen. Het landschap onderweg veranderde heel snel. Bij Joshua Tree zagen we vooral een woestijnlandschap, nu kwamen we cactussen tegen langs de rand van de snelweg.


Na de middag stopten we in het kleine stadje Black Canyon City. Een vriendelijke, zij het wat opdringerige dame van de toeristische dienst stelde voor om de snelweg te verlaten en een alternatieve, panoramische route richting Sedona te nemen.


Op deze route reden we door een bosrijk berglandschap. We gingen heuvel op en af. We kwamen ook een stadje tegen, Jerome, hangend aan de bergwand. Deze rit was echt de moeite.

In Sedona wilden we graag naar Slide Rock State Park bezoeken. In dit park vind je een natuurlijke waterglijbaan tussen de rotsen. Helaas was er te weinig water en was het dus verboden om te zwemmen en te waden.


Nabij Sedona zagen we ook nog Red Rock State Park, met zijn prachtige rode rotsen.


Op het einde van de dag bezochten we nog de Meteor Crater nabij Flagstaff. Deze krater is de tweede grootste inslagkrater van een meteoriet op aarde. De krater is 1,2 km breed en heeft een omtrek van ongeveer 5 km.


's Avonds sliepen we in een motel in het centrum van Flagstaff en dat hebben we geweten! Doorheen Flagstaff loopt een druk bezette spoorlijn voor goederenverkeer. Treinen hebben de gewoonte om zich aan te kondigen door middel van luid getoeter. Dit treinverkeer loopt dag en nacht. Onze nachtrust werd hierdoor grondig verstoord.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bijdragers