zondag 26 juli 2009

Dag 22 & 23: Van Death Valley naar Sequoia


Na Las Vegas trokken we opnieuw de droogte in. Death Valley heeft zijn naam niet gestolen. Temperaturen tot diep in de 40 graden (met een record van 56,7°C) zijn hier niet ongewoon. Toen wij Death Valley binnenreden was het "slechts" 42 graden, maar toch weegt die hitte enorm op je. We kozen ervoor om een viertal plaatsen te bezoeken: Furnace Creek, Sand Dunes, Zabriski Point & Badwater.

In Furnace Creek heb je, naast een kunstmatig mini-oase (waar er natuurlijk een luxueus resort uitgebouwd is) een visitor center. Ideaal om na een lange reis wat te genieten van een onmisbaar stukje technologie: airconditioning. Het is ook de plaats waar je de officiele stempel van het nationaal park kan krijgen en vooral om wat meer info over het nationale park te vinden.

Daarna trokken we naar de drie echte viewpoints. Eerst gingen we naar Sand Dunes, een woestijn binnen de woestijn, met zoals de naam het zelf zegt, redelijk indrukwekkende zandduinen.

Terug naar Furnace Creek kwamen we het tweede punt tegen: Zabriski Point. Hier heb je een prachtig uitzicht over een stuk "Badlands", een woeste, versteende heuvelrug. Je moet er slechts een 200 meter voor wandelen, maar toch keer je volledig bezweet terug...

Het laatste punt van de dag was Badwater. Zoals de naam het zegt vind je op deze plaats, ondanks de hitte, effectief water. De plaats is een zoutvlakte die zo'n 86 meter onder zeeniveau ligt. Het aanwezige water is niet drinkbaar (te zoutig), vandaag zijn naam. De zoutkristallen maken deze plaats speciaal.

Daarna was er voor ons nog een lange (en warme) tocht naar Barstow. De volgende dag was enkel een verbindingsdag naar Visalia, de laatste warme dag voor we 2 koelere nationale parken aandoen (eindelijk!). Eerst staat Sequioa National Park op het programma, de dag erop is het tijd voor Yosemite NP.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Bijdragers